• Portal Hakkalyakin Board Portal
  • Forum Hakkalyakin Board Forum
  • Search Search
  • Help Community >
    • Forum Statistics Forum Statistics
    • Forum Team Forum Team
  • Calendar Calendar
  • Members JAMPS Members
  • Support Support >
  • Linkler Linkler>
    • PIXIZ
    • EZGIF
    • PEXEL
    • PIXABAY
    • BLOGIF
    • FREEPIC
    • OIEDiTOR
    • FOTOBEAR
    • COOLTEXT
Raşit Tunca Board
ANASAYFA -- FORUMUMUZA ÜYE OL -- ÜYE GiRiSi YAP

Raşit Tunca Board > DiNiMiZ iSLAM > iSLAMi BiLGiLER > Güzel Dualar Zikirler Tesbihatlar > Kurandaki Lut Aleyhisselamın Duası >

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.29/5 - 21 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konu Görünümü
Kurandaki Lut Aleyhisselamın Duası
Raşit Tunca
CO-ADMiN
**
CO-Admin
Yorumları: 7,696
Konuları: 6,731
Teşekkür Puanı: 0
Futbol Takımı: Galatasaray
Oku-1  03-04-2025, 07:32 PM (Son Düzenleme: 04-04-2025, 09:28 AM, Düzenleyen: Raşit Tunca.)
Kurandaki Lut Aleyhisselamın Duası

Müslümanların bir peygamber, Yahudilerin ise ilk ata olarak gördükleri Lut, Haran’ın oğludur.
Hz Lut Aleyhisselam Kur’an’da adı 27 defa geçmektedir. Hz. İbrahim’e (as) iman eden ilk kişidir, onunla birlikte hicret edenlerdendir. Hz Lut a.s tarihin günahkar toplumlardan birine peygamber olarak gönderilmiştir. Hz. Lût, peygamber olarak gönderildiği kavim içinde yir­mi dokuz yıl kadar kaldı. Onları, bir olan Allah’a davet etmek­ten, davetini kabul ve tevbe etmedikleri takdirde azaba uğraya­caklarım haber vermekten geri durmadı. Ne var ki, Hz. Lût’un tebliğine karşılık kavminin cevabı hep olumsuz oldu. Sonunda i da, güzellikle kavmini yola getiremeyen diğer peygamberler gibi, ister istemez şu duaları yapmak zorunda kaldı. İşte Hz Lut Peygamberin duaları..

Lût kavmi, âlemde kendilerinden önce kimsenin yapmadığı ahlâksızlığa (homoseksüelliğe) düştüler. (A’râf, 7/80- 81) Lût peygamberin (a.s.) ikazına rağmen bu çirkin işlerinden
vazgeçmediler, üstelik Peygamberi de yalanladılar. Kavminin bu tutumuna karşı Lût (a.s.) Allah’a şöyle dua etmiştir:

Arapça Yazılışı

رَبِّ نَجِّنِي وَأَهْلِي مِمَّا يَعْمَلُونَ

Türkçe Okunuşu: “Rabbi! Neccinî ve ehlî mimmâ ya’melûn.”

Anlamı: “Rabbim! Beni ve âilemi bunların yaptıklarından kurtar!” (Şu’arâ, 26/169).

Hz Lut aleyhisselamın diğer bir duası…

Arapça Yazılışı

قَالَ رَبِّ انصُرْنِي عَلَى الْقَوْمِ الْمُفْسِدِينَ

Okunuşu: “Rabbi’nsurnî ‘alel-kavmil-müfsidîn.”

Anlamı: “Ey Rabbim! Bozguncu / ortalığı fesada veren bu kavme karşı bana yardım et.” (Ankebût, 29/30)

Lût (a.s.), Allah’ın emir ve yasaklarını kavmine tebliğ etmiş, ahlâksızlığa saplanan kavmini bu bataklıktan kurtarmaya çalışmıştır. Ancak kavmi edepsizlikte ısrar edince, aynı toplumda yaşayan ailesini, mü’minleri ve kendisini bu kötülüklerden korumasını, kavminin azgınlıklarına ve zulümlerine karşı yardım etmesini yüce Allah’tan istemiştir. Biz, bu duadan kötü ahlâktan, haramlardan ve kötü davranışlı insanların kötülük, ahlâksızlık ve zararlarından korunmamız ve bu konuda Allah’tan yardım istememiz gerektiğini anlıyoruz.

Twittear

Signing of Raşit Tunca

Raşit Tunca
Sevgiler Saygılarla Sunarım
Smileys-2
www Bul
« Önceki Konu | Sonraki Konu »

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Oku-1 Kurandaki Peygamberimizin Duaları Raşit Tunca 0 556 03-04-2025, 07:53 PM
Son Yorum: Raşit Tunca
Oku-1 Kurandaki Hz.Zekeriya'nın Duaları Raşit Tunca 0 512 03-04-2025, 07:47 PM
Oku-1 Kurandaki Hz. Süleyman’ın (a.s.) Duaları Raşit Tunca 0 572 03-04-2025, 07:43 PM
Oku-1 Kuranda Yunus Aleyhisselamın Duası Raşit Tunca 0 482 03-04-2025, 07:39 PM
Oku-1 Kurandaki Musa Aleyhisselamın Duaları Raşit Tunca 0 509 03-04-2025, 07:38 PM
Oku-1 Kurandaki Şuayb Aleyhisselamın Duası Raşit Tunca 0 489 03-04-2025, 07:36 PM
Oku-1 Kuranda Yusuf Aleyhisselamın Duası Raşit Tunca 0 484 03-04-2025, 07:36 PM

• Konuyu Yazdır
Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Dost Sayfalar1:

• Bizde Forum
  • Bizde Blog
  • Dini Forum
  • Raşit Tunca
  • RT3 Board

Dost Sayfalar2:

• www.raşit.tunca.at
  • Raşidi Tarikatı Blog
  • Efsane Board
  • Raşit Tunca
  • Bilge Forum

Sosyal Medya Hesaplarımız

• Raşit Tunca Board
  • Yukarı Git
  • Arşiv
  • RSS
  • impressum
  • Hakkımda
  • iletişim Adresimiz
Support yardım | RAŞiT HOCA | Tarih: 04-04-2026, 02:44 AM Türkçe Çeviri: MyBB, Yazılım: MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. | Theme JAMPS