• Portal Hakkalyakin Board Portal
  • Forum Hakkalyakin Board Forum
  • Search Search
  • Help Community >
    • Forum Statistics Forum Statistics
    • Forum Team Forum Team
  • Calendar Calendar
  • Members JAMPS Members
  • Support Support >
  • Linkler Linkler>
    • PIXIZ
    • EZGIF
    • PEXEL
    • PIXABAY
    • BLOGIF
    • FREEPIC
    • OIEDiTOR
    • FOTOBEAR
    • COOLTEXT
Raşit Tunca Board
ANASAYFA -- FORUMUMUZA ÜYE OL -- ÜYE GiRiSi YAP

Raşit Tunca Board > DiNiMiZ iSLAM > iSLAMi BiLGiLER > Güzel Dualar Zikirler Tesbihatlar > Sabah kalkınca ve gece yatınca okunacak dualar hakkında bilgi verir misiniz? >

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.67/5 - 18 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konu Görünümü
Sabah kalkınca ve gece yatınca okunacak dualar hakkında bilgi verir misiniz?
Raşit Tunca
CO-ADMiN
**
CO-Admin
Yorumları: 7,668
Konuları: 6,754
Teşekkür Puanı: 0
Futbol Takımı: Galatasaray
Oku-1  05-10-2025, 07:26 PM
Sabah kalkınca ve gece yatınca okunacak dualar hakkında bilgi verir misiniz?

Peygamber Efendimiz (sav) yatağa girdiğinde sağ yanı üzere yatar, sağ elinin içini sağ yanağına getirir ve aşağıdaki duayı okurdu:

"Allahümme inni eslemtü nefsi ileyk ve veccehtü vechi ileyk ve fevvadtü emri ileyk, ve elce'tü zahri ileyk, rağbeten ve rahbeten ileyk. La melcee vela mencee minke illa ileyk. Amentü bi kitabikellezi enzelte ve rasulikellezi erselte."

"Allah'ım, nefsimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim, işimi de sana havale ettim. Sırtımı sana hem korkarak, hem de ümid ederek dayadım. Zaten senden başka sığınak, senden başka dayanak da yoktur. Kurtuluş ancak senin yardımınla, himaye de ancak sana mahsustur. Allah'ım, indirdiğin kitabına, gönderdiğin Peygamberine iman ettim. Bu iman ile uykuya yatıyorum."

"Eğer bunu okuduğun gece ölecek olursan fıtrat üzere ölmüş olursun. Şayet sabaha erersen hayır bulursun." buyurmuş.(Hz. Bera'dan-Buhari, Daavat 7, 9; Tevhid 34; Müslim Zikr 56; Tirmizi, Daavat 76; Ebu Davud, Edeb 107)

Yatmak isteyen kişi abdest almalı, sağ tarafına yatmalı ve bu duayı okumalı, en son okuduğu dua da bu olmalı. Bu duayı okuyan kimse o gece ölürse İslam fıtratı üzere ruhunu teslim eder ve cennete girer İnşallah.

Peygamber Efendimiz (sav) sabahleyin uyandığında şöyle derdi:

"Elhamdulillahillezi ahyana ba'de ma ematena ve ileyhin nüşur."

"Bizi öldükten sonra dirilten Allah'a hamdolsun. Sonunda Ona döneceğiz."(Hz. Huzeyfe İbnul Yemandan-Buhari, Daavat 7, 8, 16, Tevhid 13; Tirmizi, Daavat 29, Ebu Davud, Edeb 177).

Uyku ölümün küçük kardeşidir. Ölür gibi uykuya dalıyoruz, haşirde tekrar dirilir gibi sabahleyin uyanıyoruz. Aslında her akşam uyuyup, her sabah uyanmamız, ölümü ve tekrar dirilmeyi simgelemektadir. Bu anlayışla uykuya dalmalı ve uyanıldığında da bu anlayış içinde olmalı.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Twittear

Signing of Raşit Tunca

Raşit Tunca
Sevgiler Saygılarla Sunarım
Smileys-2
www Bul
« Önceki Konu | Sonraki Konu »

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Oku-1 Lâ ilâhe illallâhu vahdehu lâşerîke leh, duasını sabah ve akşam okumanın faziletleri Raşit Tunca 0 162 01-06-2026, 07:10 AM
Son Yorum: Raşit Tunca
Oku-1 Akşam Namazından Sonra Okunacak Dua Raşit Tunca 0 172 01-06-2026, 07:03 AM
Oku-1 Gece gündüz duaları ne zamana kadar okunabilir? Raşit Tunca 0 153 12-24-2025, 03:20 PM
Dini-1 Yatarken okunacak dualar Raşit Tunca 0 148 12-24-2025, 03:18 PM
Oku-1 Kurban Keserken Okunacak Dua Raşit Tunca 0 486 06-15-2025, 01:49 AM
Oku-1 Rızık Bolluğu İçin Okunacak Duâ Raşit Tunca 0 600 03-24-2025, 06:37 PM
Oku-1 Sıkıntı ve Darlıkta Okunacak Duâ Raşit Tunca 0 562 03-24-2025, 06:35 PM

• Konuyu Yazdır
Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Dost Sayfalar1:

• Bizde Forum
  • Bizde Blog
  • Dini Forum
  • Raşit Tunca
  • RT3 Board

Dost Sayfalar2:

• www.raşit.tunca.at
  • Raşidi Tarikatı Blog
  • Efsane Board
  • Raşit Tunca
  • Bilge Forum

Sosyal Medya Hesaplarımız

• Raşit Tunca Board
  • Yukarı Git
  • Arşiv
  • RSS
  • impressum
  • Hakkımda
  • iletişim Adresimiz
Support yardım | RAŞiT HOCA | Tarih: 04-11-2026, 12:54 PM Türkçe Çeviri: MyBB, Yazılım: MyBB, © 2002-2026 MyBB Group. | Theme JAMPS